Delta i informationskampanjen Mitt Europa

Delta i informationskampanjen Mitt Europa

För tredje året i rad deltar Sverige i den EU-gemensamma informationskampanjen Mitt Europa. Tillsammans visar vi hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt. Kampanjen pågår mellan 4-12 maj 2019.

Vad gör ert projekt för regionen du befinner dig i? På vilket sätt är ni med och bidrar till regional utveckling? Vi går mot slutet av EU:s programperiod och det är viktigare än någonsin att lyfta hur våra EU-fonder bidrar till Sveriges utveckling. I maj aktualiseras EU på ännu ett vis då valet till Europaparlamentet äger rum.

Vill du delta med din EU-finansierande satsning? 

Är du stolt över ditt projekt eller företagssatsning och vill visa det för andra? Då vill vi gärna att du är med i kampanjen Mitt Europa! Med hjälp av er projektägare hoppas vi kunna visa på en bredd av EU-finansierade satsningar med aktiviteter i hela landet. Sista anmälningsdag är den 24 april och kraven för att delta är inte krångliga.

Ni som projekt får mer än gärna anmäla befintliga aktiviteter som ändå pågår under samma tidsperiod (4-12 maj) eller däromkring. Huvudsaken är att ni informerar om ert projekt. Ni kan också samordna aktiviteter eller haka på andras evenemang. Det enda viktiga är att alla projekt gör en egen anmälan för att visa bredden och mängden projekt som finns i hela Sverige.

Under de två tidigare kampanjåren har det bland annat ordnats öppet hus, panelsamtal, luncher, fikastunder, bussresor, solcellssafari, mässor och utställningar. Låt fantasin flöda men känn inga stora krav om tiden inte finns. Kraften ligger i att vi alla gör någonting samtidigt.

Ni kan också passa på att knyta aktiviteten det till Europadagen 9 maj.

Steg för att delta:

Anmäl dig här. Så småningom hamnar din aktivitet på en Europakarta som visar alla projekt som deltar. Aktiviteterna kommer också delas upp länsvis i en lista så man enkelt kan hitta aktiviteter i sin region.

När du är anmäld kan du fritt använda dig av informationsmaterialet i form av affischer, textförslag till sociala medier, annonsmaterial och annat. Materialet finns här.

Vi, förvaltande myndigheter, kommer att sprida informationen om evenemangen i våra kanaler och dessutom bearbeta media men sprid gärna ditt evenemang i egna kanaler så att folk hittar till ditt evenemang.

Vi ser gärna att du berättar för oss och andra om ditt evenemang och hur ditt projekt syftar till att lösa för samhällsutmaningar. Tagga allt material du eventuellt lägger ut i sociala medier med #mitteuropa och #euinmyregion och mejla gärna material till lina.lindback@tillvaxtverket.se

Vi hoppas att du vill delta!

Vi som arrangerar kampanjen, i samarbete med Europeiska kommissionen, är

  • Tillväxtverket
  • Jorbruksverket
  • Svenska ESF-rådet
  • Leader Sverige
  • Interrregprogrammen
  • Landsbygdsnätverket