Interregprojekt uppmärksammas för sitt klimatarbete

Interregprojekt uppmärksammas för sitt klimatarbete

Den 22 september ordnades ett klimatseminarium i Östersund med många intressanta föreläsare och över 600 deltagare från hela landet. Stolt kunde vi konstatera att inte mindre än tre av våra projekt togs upp under seminariet som exempel på lyckade satsningar.

 

Green Flyway

Ett Interreg Sverige-Norge projekt som har fokus på att skapa en testarena för elflyg mellan Östersund och Røros. Utveckling av drönartjänster är en annan spännande del av projektet. Lars-Erik Fagernaes från företaget Aviant berättade inspirerade om de praktiska testerna man jobbar med. Bland annat kommer man att skicka prover från Funäsdalens vårdcentral till Östersunds sjukhus med drönare.

Läs mer om projektet här

 

SMICE

Projektet är nyligen avslutat. Syftet med projektet har varit att uppmärksamma cirkulär ekonomi, på många olika plan. Man har haft en bred målgrupp och jobbat på olika sätt för att få många att ställa om ”tänket” genom att delta praktiskt. Ett sätt har varit via Sustainable Fashion Week, som till delades Östersunds kommuns hållbarhetspris under seminariet.

http://sustainablefashionweek.se/

Läs mer om SMICE-projektet här

ReWork

Ett samarbetsprojekt mellan Åre och Inderøy som fokuserar på cirkulär ekonomi. Syftet är att bredda erfarenhet och kompetens för grupper som står långt från arbetsmarknaden idag. Verksamheten för dessa handlar om tjänster inom återbruk. Linda Kalkan från Återbruket Åre gjorde en färgsprakande presentation av olika inredningsuppdrag som de har gjort i Åre kommun.

Läs mer om projektet här

Klimatseminariet den 22 september

Arrangörer för seminariet var Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Länsstyrelsen Jämtlands län. Om du missade klimatseminariet, så kan du gå in via denna länk och se hela seminariet.

Programmet för dagen hittar du här