Mitt Europa: digital kampanj 28 september – 4 oktober 2020

Mitt Europa: digital kampanj 28 september – 4 oktober 2020

Driver ni ett EU-projekt? Vill ni vara med och visa upp er verksamhet och samtidigt synas i ett sammanhang som lyfter EU:s och svenska regioners många satsningar för samhällsutveckling? Delta i kampanjen Mitt Europa som i år blir digital.

Många världar har vänts upp och ner sedan coronakrisen slog till. Men mitt i allt detta gror också hopp. Det har aldrig varit viktigare att utvecklas och att forma en hållbar framtid.

Nu vill vi återigen visa upp den bredd av EU-projekt och insatser som finns och hur de tillsammans bidrar till samhällsutveckling. För fjärde året i rad deltar Sverige i kampanjen Mitt Europa (Europe in My Region) tillsammans med övriga medlemsländer.

I kampanjen får alla ni som driver projekt och företagssatsningar, oavsett EU-fond eller verksamhet, möjlighet att visa upp er verksamhet tillsammans med tusentals andra i hela Europa. Förra året deltog över 150 projekt i Sverige och i Europa har kampanjen resulterat i totalt över 450 000 besökare per år.

Hur gör man för att delta?

1. Bestäm vilken eller vilka dagar som passar er bäst under 28 september – 4 oktober 2020.

2. Anmäl ert projekt på: eufonder.se Ni behöver ta ställning till om ni ska ordna ett digitalt evenemang, dela en film som visar resultat från ert projekt digitalt eller kombinera de två.

– Om ni ska ordna ett digitalt evenemang, fyll i information om detta och kom ihåg att skicka med länk till evenemanget eller åtminstone en länk till sidan där länken kommer att finnas så småningom. Länken ska ligga under ”Kort beskrivning av er aktivitet”. (Får det inte plats, lägg det i en annan ruta). Det kan vara digitala seminarier, workshops eller rundvisningar.

– Om ni deltar i kampanjen genom att under Mitt Europa-veckan dela en film i era sociala kanaler, gör också då en anmälan men istället för att fylla i evenemangets information skickar ni med länken (eller länkarna) till filmen. På det här sättet kan besökare ta del av era resultat och samtidigt se på kartan var i landet ni håller till. (Obs! Kom ihåg att tagga materialet ni lägger ut i era sociala kanaler under veckan med #MittEuropa och #EUinmyregion. Vi lyfter upp utvalda filmer under veckan på Mitt Europas Facebooksida och eventuellt i myndigheternas egna kanaler. För att vi som arrangerar kampanjen ska kunna dela vidare filmerna måste de vara textade).

– Om ni ska arrangera ett digitalt evenemang men ändå vill skicka med en film kan ni lägga till länken i ”Kort beskrivning av er aktivitet”-rutan eller där det får plats. Ni har dock alltid möjlighet att lägga till er hemsidas adress i anmälan.

3. När ni har anmält er kommer ni dyka upp på kartan så fort vi har tagit hand om anmälningarna. Det sker alltså inte automatiskt. Använd sedan gärna vårt nedladdningsbara informationsmaterial på eufonder.se för att marknadsföra aktiviteten i sociala kanaler och möjligtvis analogt. Kanske kan vänner, grannar, affärsbekanta, samarbetspartners och andra dra nytta av att veta mer om ert projekt? Inspireras av några av förra årets aktiviteter i Sverige eller läs mer om kampanjen här.

Gör er anmälan senast onsdag 16 september.

Obs! Kom ihåg att projektet själv ansvarar för att locka ”besökare” till ditt digitala evenemang. Hos oss, på eufonder.se, kommer du synas på kartan över evenemang och vi kommer att lyfta vissa evenemang om ni meddelar oss, men annars står ni själva för marknadsföringen.

Ni får:

Vi kommer att presentera alla aktiviteter på eufonder.se med information och karta, och uppmärksamma kampanjen i de förvaltande myndigheternas sociala kanaler och vår egen Facebooksida ”Mitt Europa”.

Alla projekt och företagssatsningar är välkomna som har fått EU-finansiering genom

 • Regionala strukturfondsprogrammen
 • Europeiska socialfonden
 • Landsbygdsprogrammet
 • Havs- och fiskeriprogrammet
 • Leaderområde
 • Interreg

Läs också gärna mer på EU-kommissionens sida för kampanjen: https://ec.europa.eu/regional_policy/sv/policy/communication/euinmyregion/

Vi som arrangerar kampanjen, i samarbete med Europeiska kommissionen, är

 • Tillväxtverket
 • Jordbruksverket
 • Svenska ESF-rådet
 • Leader Sverige
 • Interregprogrammen
 • Landsbygdsnätverket

Välkommen med er ansökan!

Och glöm inte att använda kampanjens hashtags #mitteuropa och #euinmyregion

För mer information:

Mejla info@eufonder.se

Ring: 08-681 9153

https://www.facebook.com/MittEuropa