Uppdraget – entreprenörskap för nyanlända

Uppdraget – entreprenörskap för nyanlända

Uppdraget var ett samarbete mellan Ungt Entreprenørskap (UE) Østfold og Ung Företagsamhet (UF) Fyrbodal. Målet med projektet var att ge nyanlända ungdomar förutsättningar att bo och verka i ett lokalt och gränsöverskridande samhälle.

Prosjektet har gitt elevene verktøy slik at de er bedre rustet til egne yrkesvalg, de fikk kunnskap om bedriftsetablering og forståelse for hvordan det nordiske samfunnet fungerer. Detta vill i sin tur bidrar till ökad sysselsättning och etablering av nya företag.

Elevene som har deltatt i prosjektet har oppnådd personlig vekst, de samspiller mer i samnfunnet og har lært hvordan de skal samarbeide. De har trent og lært språk, de har fått en større evne til å ta initiativ. De har fått et større nettverk og økt tro på seg selv och ser fler veier til sysselsetting. Og selvfølgelig har de lært seg om hvordan jobbe entreprenørielt.

Projektet har också utvecklat och anpassat UF-läromedel till målgruppen unga nyanlända och skräddarsytt en modell för entreprenörskapsutbildning. Fokus ligger på de sociala och medborgerliga kompetenserna samt initiativförmåga, företagaranda och möjligheter på andra sidan av riksgränsen. Modellen er tilgjengelig for lærere på nasjonale plattforme for ungt entreprenørskap. Dette gir Ung Företagsamhet/Ungt Entreprenørskap et nasjonalt og bærekraftig nettverk for pedagoger og skoler.

Du kan läsa mer om projektets arbete och resultat i slutrapporten.